SketchUp voor PrO & VSO

 

*** Het lespakket ‘SketchUp voor prO en VSO’ staat nog niet in de webshop. Meld je aan voor onze nieuwsbrief (KLIK HIER) en we houden je op de hoogte ***

Kosten
22,95 per leerling per jaar (ex. btw.)

Verlengen 10,- per jaar (ex. btw.)

Online
Voor september 2021

Inleiding
SketchUp is een toegankelijk 3D tekenprogramma dat geschikt is voor alle leeftijden en niveaus. De beginnend tekenaar zal verbaasd zijn wat er allemaal mogelijk is door het stapelen van primaire vormen (Minecraft) en de ervaren SketchUp tekenaar kan de meest complexe organische vormen op het scherm toveren. Wij mogen graag SketchUp vergelijken met een digitaal potlood. Het ligt aan de gebruiker wat er op papier komt.

Met het lespakket ‘SketchUp voor PrO en VSO’ kunnen opeens duizenden leerlingen kennis maken met dit intuïtieve tekenprogramma. Het lespakket is specifiek voor het PrO en VSO ontwikkeld op basis van:

– Basishandelingen SketchUp;
– Diverse actuele praktijkopdrachten;
– De vier domeinen: Wonen, Werken, Vrije Tijd en Burgerschap.

Op deze manier slaan wij drie vliegen in één klap. Je kunt bijvoorbeeld een leerling een blokje leren tekenen in 3D maar het is veel interessanter hem of haar uit te dagen om een partytent te tekenen die weer aansluit bij streefdoel 3.2.1 uit het curriculum praktijkonderwijs. Ik kan een feestje (helpen) organiseren Of wacht je van het leren selecteren van objecten in SketchUp. Dit kunnen we doen met losse nietszeggende blokjes maar waarom niet met een virtueel aanrecht met vuile vaat. Dan hebben we gelijk streefdoel 1.4.6 te pakken: Ik kan afwassen en de keuken opruimen.

Een groot deel van de opdrachten sluit aan op werkstukken afkomstig uit het lespakket ‘Basisvaardigheden Metaal’ van Carolus de Jong (tevens medeauteur van dit lespakket)  Denk hierbij aan het maken van een flessenopener, fotolijst en boekensteun.

Werkwijze
Leren 3D tekenen vanuit een boek is niet efficiënt en inspirerend. Daarom worden alle veertig opdrachten in korte instructiefilms behandeld waarbij de leerling tijdens de instructie direct aan de slag kan. Iedere les sluit af met een korte toets. De vragen worden meestal zo gesteld dat zelfs de verkeerde antwoorden nog leerzaam zijn. Als docent heb je uiteraard volledige inzage in de prestaties van de leerling.

De Makers
Het lespakket is ontwikkeld door Matthijs Kraan en Carolus de Jong. Matthijs is sinds 2008 actief in het onderwijs en deelt sinds 2010 zijn SketchUp kennis met iedereen die wil leren tekenen in 3D. Sinds 2017 gebeurt dit met name in het VMBO onderwijs en is wellicht ook bekend van het lespakket ‘SketchUp & BWI’. Mede door zijn activiteiten in het onderwijs is hij in contact gekomen met Carolus de Jong. Carolus is sinds 20oo actief in het praktijkonderwijs en heeft al meerdere lespakketten ontwikkeld als bijvoorbeeld basisvaardigheden metaal, schilderen en fietstechniek.  Met de SketchUp kennis van Matthijs en de ervaring van Carolus in het praktijkonderwijs is het lespakket SketchUp voor PrO en VSO leerzaam, doordacht, effectief en vooral leuk om te doen.

SketchUp voor docenten
De meeste leerlingen zullen met veel plezier met het lespakket ‘SketchUp voor PrO en VSO’ aan de slag gaan. Natuurlijk zal de leerling zo nu en dan wel de hulp van de docent kunnen gebruiken. Gelukkig hoef je als docent niet eerst alle veertig opdrachten te doorlopen. Via bijscholingvmbo.nl (zoek op: SketchUp studio) kun je je aanmelden voor een tweedaagse training bij ons in Alphen aan den Rijn en vanaf vier collega’s komen we ook bij jou op school. Heb je interesse in een cursus op jouw locatie stuur dan een mail naar info@sketchupstudio.nl

Online Leeromgeving
De online leeromgeving is gekoppeld aan het gebruikelijke portaal van het middelbaar onderwijs. Een leerling kan dus inloggen met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf de zomer van 2021 zal het lespakket beschikbaar worden zodat leerlingen vanaf september ermee aan de slag kunnen. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Klik dan HIER voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?